רבים מהמתכונים שלי הם פשוטים וקלים להכנה, "רק לערבב" וגמרנו.
אז זהו שבאוזני המן אין זה המקרה - אם מבוקשכם הוא אוזני המן בטעם של קונדיטוריה מצויינת, צריך להשקיע קצת יותר. למה? מכיוון שעל מנת לייצר את המרקם הנכון של האוזן, צריך להשתמש בהרבה מרכיבים, ומכיוון שצריך הרבה הרבה חמאה שתעשה את האוזניים הכי פריכות וטעימות.
אז ככה , להלן מתכון פשוט למדי, אבל שיש בו כמה שלבים:
קודם כל מדליקים את התנור על חום בינוני - גבוה (180 מעלות)
מרכיבי הבצק
- 200 גרם חמאה קרה
- 2 כוסות קמת
- 3/4 כוס קורנפלור (קמח תירס)
- 100 גרם אבקת סוכר
- גרידת תפוז
- 2-3 כפות מיץ תפוזים
- 2 חלמונים (הצהוב)
- מעט מלח
הכנת הבצק
- מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון - עד ליצירת גוש אחיד של בצק
- מוציאים את הבצק לקערה, ומצננים במקרר במשך כשעה
- לאחר כשעה, על גבי משטח מקומח, מרדדים חצי מהבצק לעובי של מספר מילימטרים
- קורצים עיגולים מהבצק
- מניחים כל אחד מהעיגולים בתבנית האפייה, כאשר הצד המקומח כלפי מטה
- ממלאים כל אחד מהעיגולים בכפית מילוי (כאמור, ממרח שוקולד, ריבה עם אגוזים וכו'), ומהדקים 3 כנפות לצורת משולש.
- עושים את אותו הדבר עם חצי הבצק השני - ששמרנו בינתיים במקרר
אופים במשך כ-20 דקות, ומוציאים את אוזני ההמן הכי טעימות שטעמתם!
בתיאבון!!
אז זהו שבאוזני המן אין זה המקרה - אם מבוקשכם הוא אוזני המן בטעם של קונדיטוריה מצויינת, צריך להשקיע קצת יותר. למה? מכיוון שעל מנת לייצר את המרקם הנכון של האוזן, צריך להשתמש בהרבה מרכיבים, ומכיוון שצריך הרבה הרבה חמאה שתעשה את האוזניים הכי פריכות וטעימות.
אז ככה , להלן מתכון פשוט למדי, אבל שיש בו כמה שלבים:
קודם כל מדליקים את התנור על חום בינוני - גבוה (180 מעלות)
מרכיבי הבצק
- 200 גרם חמאה קרה
- 2 כוסות קמת
- 3/4 כוס קורנפלור (קמח תירס)
- 100 גרם אבקת סוכר
- גרידת תפוז
- 2-3 כפות מיץ תפוזים
- 2 חלמונים (הצהוב)
- מעט מלח
הכנת הבצק
- מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון - עד ליצירת גוש אחיד של בצק
- מוציאים את הבצק לקערה, ומצננים במקרר במשך כשעה
- לאחר כשעה, על גבי משטח מקומח, מרדדים חצי מהבצק לעובי של מספר מילימטרים
- קורצים עיגולים מהבצק
- מניחים כל אחד מהעיגולים בתבנית האפייה, כאשר הצד המקומח כלפי מטה
- ממלאים כל אחד מהעיגולים בכפית מילוי (כאמור, ממרח שוקולד, ריבה עם אגוזים וכו'), ומהדקים 3 כנפות לצורת משולש.
- עושים את אותו הדבר עם חצי הבצק השני - ששמרנו בינתיים במקרר
אופים במשך כ-20 דקות, ומוציאים את אוזני ההמן הכי טעימות שטעמתם!
בתיאבון!!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il